Luftljudsabsorbenter

Swedac har ett väl genomtänkt sortiment med luftburna ljudabsorbenter för olika tillämpningar. Vi levererar i stora mängder för snabb leverans. Vi skär också material för flera kunder till specifika dimensioner för att underlätta montering. Vi levererar med eller utan förgelatiniserad rygg.

Syftet med luftburet ljudabsorberande material är att hämta ljudvågor i det utrymme som de är monterade. Ju mer desto bättre är en grundläggande regel, men vanligtvis är det tillräckligt att fästa på ett par ytor för att träda i kraft. Det akustiska absorptionsmedlet avlyser ljudvågor. Energin i ljudet passerar sedan till värme i det absorberande materialet.

Behovet av ljudabsorption är beroende av rymden, akustiska egenskaper och syftet med ljudabsorption. Akustiska paneler kan användas på de flesta ytor och applikationer. Swedac har genom åren hjälpt olika företag med rekommendationer där det har funnits tydliga mål för vad du vill ha av en installation.

Foliebelagd typ FA

Olje- och vattentät luftljudsabsorbent av polyeterskumplast med ytskikt av 0,025 mm polyuretanfolie.

Användningsområde

Absorbenten användes vidare i utrymmen där krav på olje- och vattentäthet erfordras, såsom Invändig beklädnad av motorutrymmen i bilar, traktorer, truckar, entreprenadmaskiner, båtar, kompressorer mm.. Folien är testad mot en mängd olika vätskor och kemikalier.

Vi kan även laminera in isolermattor i absorbenten för att få en dubbelväggskonstruktion för ökad ljudreduktion. Denna produkt benämns då FAI och tillverkas på beställning med snabb ledtid.

Standardformat

  • Tjocklek: 10 mm, 20 mm och 30 mm
  • Ark storlek: 1000 mm x 1500 mm
  • Andra dimensioner tillverkas mot beställning

Luftljudsabsorbent typ UAR

Luftljudsabsorbent av blandskum utan ytskikt.

Användningsområde:

Absorbenten användes invändigt i utrymmen där man ej har krav på utseende, ytslitage eller smuts och vattenavvisande yta.

Används även för stegljudsisolering i golv, både heltäckande men även för reglar. UAR-10 har använts bland annat på Göteborgs stadsteater samt i flertalet studios och lägenhetsprojekt där alla golvreglar täcks med en remsa av UAR-10.

Standardformat

  • Tjocklek: 10 mm, 20 mm och 30 mm
  • Ark storlek: 1000 mm x 2000 mm
  • Andra dimensioner tillverkas mot beställning


Klädsel Absorbent typ PA

Luftljudsabsorbent av polyeterskumlast med ytskikt av 4 % perforerad vinylplast. Vi har hittat en kulör och kvalitet som är både snygg och praktisk för de flesta applikationer. Absorbenten är avtorkningsbar.

Användningsområde

Absorbenten användes i utrymmen där krav på utseende samt ytslitage är väsentligt. T.ex. klädsel i fordonshytter, offentliga miljöer, studiomiljöer mm.

Standardformat

  • Tjocklek: 20 mm
  • Ark storlek: 1000 mm x 1500 mm
  • Andra dimensioner tillverkas mot beställning